Fiksne Proteze

Fiksna proteza

Fiksna proteza je izuzetno korisna za sve pacijente koji imaju krive zube, jer njeno nošenje omogućava potpuno poravnanje zuba, zbog čega je dobro nositi je još u mladosti. 

Ukoliko imate problem ili prosto želite da vaši zubi izgledaju lepo, obratite se ordinaciji Donna Dent, i predstavićemo vam sve prednosti koje fiksna proteza donosi, uz strulnu i profesionalnu uslugu! 

Fiksna proteza cena i zakazivanje

Ako želite da uradite pregled ili da se posavetujete sa našim stomatolozima o potrebi nošenja proteze i odgovarajućoj vrsti, Donna Dent vam stoji na raspolaganju. 

 

Pozovite nas na broj: 064 203 89 35 ili nam pošaljite upit OVDE, a mi ćemo vam rado izaći u susret pregledom, konsultacijama i drugim neophodnim merama za primenu fiksne proteza u našoj stomatološkoj ordinaciji na Voždovcu – Donna Dent, u zavisnosti od vašeg problema. 

 

Zakažite pregled i na vreme otklonite problem koji imate!

Ortodontske proteze

Posebnu vrstu proteza čine ortodontske proteze koje služe za ispravljanje nepravilnog položaja zuba i neadekvatnog zagrižaja. One mogu biti mobilne ili fiksne. Fiksne proteze ili fiksni ortondontski aparat se savetuje u starijem uzrastu a mobilne ortodontske proteze se nose u mlađem uzrastu kada su prisutni i mlečni i stalni zubi.

Gornja i donja fiksna proteza

Fiksne ortodontske proteze daju odlične rezultate i kod izraženih nepravilnosti položaja zuba jer se ne skidaju. Stalno su zalepljene za zube tako da je korigovanje položaja neprekidno. Period nošenja je najčešće 1-2 godine. 

U ponudi su: 

  • metalna fiksna proteza, 
  • keramička fiksna proteza (bela) i 
  • safirna fiksna proteza koja je potpuno providna. 

Sve ove proteze se postavljaju sa spoljašnje strane zuba. Proteze postavljene sa unutrašnje strane zuba su potpuno nevidljive i nazivaju se lingvalne proteze.

Totalne ili akrilatne proteze su neophodne kod potpuno bezubih pacijenata. Nakon njihove izrade neophodan je proces adaptacije kako bi se pacijenti navikli na izgled i funkciju totalnih proteza. 

Pozovite