Zubni implanti

Zubni implanti

Šta su zubni implanti?

Zubni implanti su najbolje estetsko i najdugotrajnije rešenje kod problema nedostatka jednog ili više zuba ili kod nedostatka svih zuba u vilici. U ordinaciji Donna dent na Voždovcu, naš oralni hirurg Nevena Golub vrši sve oralno-hirurške intervencije i ugradnju zubnih implantata.

 

Prednosti zubnih implantata

 Zubni implanti su posle prirodnih zuba najbolje rešenje. Imitiraju koren prirodnog zuba, izgrađeni su od biokompatibilnih materijala koji su potpuno bezbedni za ljudski organizam. Izgledaju, funkcionišu i daju osećaj prirodnih zuba. Sa zubnim implantima možete da jedete šta god želite, punog ukusa i bez osećaja nelagode.

Posebna prednost implanta je nadoknada gubitka jednog ili više zuba bez brušenja susednih zuba čime se produžava njihov vek. Kod bezubih pacijenata implanti mogu služiti i kao nosači fiksnih nadoknada (metalokeramičkih ili bezmetalnih mostova) ili za stabilizaciju i retenciju, odnosno kačenje proteza. Dentalni implanti imitiraju koren zuba, sprečavaju gubitak vilične kosti u kojoj se nalazio izgubljeni zub. Takođe, doprinose i očuvanju prirodnog izgleda crta lica i osmeha. Izgrađeni su od titanijuma.

implanti za zube
zubni implanti beograd

Postupak ugradnje zubnog implantata

Ugradnja zubnih implantata je rutinski i potpuno bezbolan zahvat  jer se vrši u lokalnoj anesteziji. Procenat uspešnosti ugradnje, odnosno prihvatanja implantata je čak 95%. Kandidati za ugradnju dentalnih implantata su svi pacijenti, pa čak i oni koji nemaju dovoljnu visinu ili debljinu vilične kosti. Danas se ovaj problem rešava dodavanjem veštačke kosti u toku ugradnje implantata ili pre. Nakon kliničkog pregleda, uzimanja podataka o zdravstvenom stanju pacijenta, analize ortopana i 3D snimka, oralni hirurg pravi detaljan plan ugradnje implantata, kao i vrstu buduće protetske nadoknade: metalokeramičkog mosta ili zubne proteze. Kada se implant ugradi, čeka se dva do tri meseca. To je period koji je potreban za srastanje implanta sa koštanom strukturom vilice. Na samom kraju uzimaju se otisci za izradu mostova ili proteza.

Garancija na zubne implante

Nakon ugradnje implanta, u stomatološkoj ordinaciji Donna Dent Voždovac pacijenti dobijaju garanciju za trajnost. Kvalitet i trajnost implanta zavise od više činilaca: od iskustva i spretnosti oralnog hirurga, procedure ugradnje, vrste implantata, održavanja oralne higijene, adekvatne protetske nadoknade, kao i od redovnih kontrola kod Vašeg stomatologa u ordinaciji Donna dent Voždovac. 

Pozovite