Zubni implanti

Zubni implanti

Zubni implanti predstavljaju savršeno rešenje za sve one ljude kojima nedostaje jedan ili više zuba u vilici. Pored estetskog, to je i veliki funkcionalni nedostatak, stoga su zubni implanti neophodnost.

Detaljno se informišite o zubnim implantima i uslugama koje vrši Donna Dent stomatološka ordinacija iz Beograda.

Zubni implanti cena i zakazivanje u našoj ordinaciji

Cena ugradnje zubnih implanata zavisi od ordinacije do ordinacije, ali i od složenosti same procedure i broja zuba koji nedostaju. Kada su u pitanju zubni implanti cena, neophodnost intervencije, kao i svi ostali detalji o toku same procedure su informacije koje možete dobiti u konsultaciji sa našim hirurzima. 

Pozovite nas na broj: 064 203 89 35 ili nam pošaljite upit OVDE, a mi ćemo vam rado izaći u susret pregledom, konsultacijama i drugim neophodnim merama za ugrađivanje zubnih implanata u našoj stomatološkoj ordinaciji na Voždovcu – Donna Dent, u zavisnosti od vaših potreba. 

Zakažite pregled i vratite svom osmehu prepoznatljivi sjaj.

Pogledajte šta sve podrazumeva ugradnja zubnih implanata i zašto je važno da nam se obratite kako bismo na vreme rešili vaš problem.

implanti za zube
zubni implanti beograd

Šta su zubni implanti?

 

Zubni implanti su najbolje estetsko i najdugotrajnije rešenje kod problema nedostatka jednog ili više zuba ili kod nedostatka svih zuba u vilici. U ordinaciji Donna Dent na Voždovcu, naš oralni hirurg Nevena Golub vrši sve oralno-hirurške intervencije i ugradnju zubnih implantata.

Zubni implanti i njihove prednosti

Zubni implanti su posle prirodnih zuba najbolje rešenje. Imitiraju koren prirodnog zuba i izgrađeni su od biokompatibilnih materijala koji su potpuno bezbedni za ljudski organizam. Izgledaju, funkcionišu i daju osećaj prirodnih zuba. Sa zubnim implantima možete da jedete šta god želite i uživate u svim ukusima bez osećaja nelagode. Posebna prednost implanta je nadoknada gubitka jednog ili više zuba bez brušenja susednih zuba čime se produžava njihov vek. Kod bezubih pacijenata implanti mogu služiti i kao nosači fiksnih nadoknada (metalokeramičkih ili bezmetalnih mostova) ili za stabilizaciju i retenciju, odnosno kačenje proteza. Dentalni implanti imitiraju koren zuba, sprečavaju gubitak vilične kosti u kojoj se nalazio izgubljeni zub. Takođe, doprinose i očuvanju prirodnog izgleda crta lica i osmeha. Izgrađeni su od titanijuma.

Ugradnja veštačke kosti

Posle vađenja zuba dolazi do trošenja vilične kosti što predstavlja estetski problem i otežava ugradnju implantata zbog nedovoljne širine i visine vilične kosti. Tada je neophodna ugradnja veštačke kosti koja će poslužiti kao osnova za ugradnju implanta. Zubni implanti su najbolje estetsko i najdugotrajnije rešenje nadoknade kako jednog tako i više zuba.

Kako izgleda ugradnja zubnih implanata?

Ugradnja zubnih implantata je rutinski i potpuno bezbolan zahvat jer se vrši u lokalnoj anesteziji. Procenat uspešnosti ugradnje, odnosno prihvatanja implantata je čak 95%. Kandidati za ugradnju dentalnih implantata su svi pacijenti, pa čak i oni koji nemaju dovoljnu visinu ili debljinu vilične kosti. 

Danas se ovaj problem rešava dodavanjem veštačke kosti u toku ugradnje implantata ili pre. Nakon kliničkog pregleda, uzimanja podataka o zdravstvenom stanju pacijenta, analize ortopana i 3D snimka, oralni hirurg pravi detaljan plan ugradnje implantata, kao i vrstu buduće protetske nadoknade: metalokeramičkog mosta ili zubne proteze. 

Kada se obavi ugradnja zubnih implanata, čeka se dva do tri meseca. To je period koji je potreban za srastanje implanta sa koštanom strukturom vilice. Na samom kraju uzimaju se otisci za izradu mostova ili proteza.

Zubni implanti Beograd - garancija i njihovo trajanje

Nakon ugradnje implanta, u stomatološkoj ordinaciji Donna Dent Voždovac pacijenti dobijaju garanciju za trajnost. Kvalitet i trajnost implanta zavise od više činilaca: od iskustva i spretnosti oralnog hirurga, procedure ugradnje, vrste implantata, održavanja oralne higijene, adekvatne protetske nadoknade, kao i od redovnih kontrola kod Vašeg stomatologa u ordinaciji Donna Dent Voždovac.

Pozovite