Lipoliza

Lipoliza i tretman celulita

Šta je lipoliza i kako uklanja celulit?

Lipoliza je medicinski tretman topljenja i uklanjanja neželjenih masnih naslaga na telu dubinskim ubrizgavanjem sagorevača masti. Lipoliza se preporučuje u slučajevima kada se dijetama i vežbanjem ne mogu skinuti masne naslage sa određenih delova tela kao što su: butine, stomak, bokovi, podbradak i zadnjica. Uklanjanjem sala i razgradnjom masnih naslaga, nestaje i celulit.

Kako se izvodi lipoliza?

Proces lipolize započinje ubrizgavanjem specijalnog koktela aktivnih supstanci koje razlažu masti u organizmu. Najznačajnija od njih je fosfatidilholin, prirodna supstanca koja ima važnu ulogu u metabolizmu. On se injekcijama direktno ubrizgava u masno tkivo na područjima sa kojih je potrebno ukloniti masne naslage.

Tretman lipolize traje 20 do 30 minuta, nakon čega se vraćate svakodnevnim aktivnostima. Za postizanje željenih rezultata, potrebno je 4 tretmana lipolize. Preporučuje se da se tretmani rade na 4 nedelje. Naravno, postoje odstupanja u zavisnosti od debljine masnog tkiva. 

Lipoliza beograd

Sama intervencija nije bolna. Jedino možete osetiti iritaciju i peckanje u predelu kože. Kod većine pacijenata se već nakon prvog tretmana smanji obim tretiranog dela. 

Tretman lipolize se ne sme raditi kod osoba koje boluju od neke autoimune bolesti, trudnica, kod osoba kod kojih su prisutna maligna oboljenja, oboljenja jetre, kao i kod osoba koje imaju poremećaj koagulacije krvi.

Veoma je važno da se nakon tretmana lipolize okrenete zdravom načinu života, zdravoj ishrani, vežbanju i da unosite što više tečnosti. U protivnom, masne naslage i celulit će se vrlo brzo vratiti.

U ordinaciji Donna Dent, vršimo i ostale Anti-Aging tretmane. Pogledajte tretman protiv starenja kože i tretmane hijaluronskim filerima.

Više informacija o lipolizi – Wikipedia.

Pozovite